Omplim el món de colors

    L’any 2019 en aquest mateix espai vaig entrevistar la Maria i la seva mare Chus. Tenien un somni que era omplir el món de colors. A través dels seus retoladors la Maria pinta i plegades dissenyen peces de roba, i objectes diversos.

    En un inici tenien els dissenys però no sabien molt bé on ho aplicarien. Tres anys després podem veure tots aquests dissenys aplicats a la moda en un ampli catàleg a la seva pàgina web. El somni és tangible.

    En només tres anys, heu fet molta feina...

    Hem treballat molt (no deixa de dir la Chus). La vida et porta cap a llocs que no imagines. Va venir la pandèmia i estàvem, tancats no podíem decaure i corríem el risc de decaure... Vam activar la web i la botiga online, no podíem sortir a vendre així que l’e-comerç va sorgir arran de les circumstàncies.

    Vam començar a aprendre que per estampar hi ha tot un procediment que desconeixíem i que té la seva complexitat.

    La sort és que hem descobert que a la vora d’on tenim el taller tenim de tot, estampadores, modistes... a 5km fem el teixit, escollim la roba i teixeixen

    Fem peces úniques, amb produccions molt petites i sovint sota comanda. No podem vendre a botigues perquè tenim molt poqueta producció i els marges són molt ajustats.

    I finalment decidim “tirar-nos a la piscina” em diuen. Xesco, què vol dir que us tireu a la piscina?

    A l’entrevista hi ha també en Xesco que els ha ajudat a donar forma a tot aquest projecte en la seva vessant empresarial.

    Quan em presenten la Chus i la Maria per fer créixer l’empresa vaig trobar un negoci ja ben organitzat. Parlar amb elles transmet un empoderament i  unes ganes de fer que quedes atrapat.

    La Maria ha tingut molta sort de tenir la mare i l’entorn que té i poder desenvolupar la seva habilitat amb el color. Però hi ha moltes Maries que tenen moltes habilitats com ella, però no poden desenvolupar-les, bé perquè elles mateixes no ho saben veure o bé perquè les famílies no ho veuen clar.

    I tirar-nos a la piscina vol dir anar un pas més enllà i constituir una associació que després serà una fundació per ajudar a persones com la Maria

    Omplir el món de colors és el nom de l’associació.

    Volem saber més d’aquesta associació...

    Doncs a través d’aquesta associació volem donar l’espai i el finançament perquè les persones amb diversitat funcional puguin desenvolupar els seus projectes de vida. Volem ajudar i contribuir  a la seva inserció laboral i social.

    Perquè  tenim el convenciment que totes les persones tenen capacitats per poder desplegar el seu projecte vital i mitjançant el treball poder empoderar-se i augmentar la seva autoestima.

    La Maria explica: Encara que tinguem dificultats som capaços de fer moltes coses... a nivell mèdic no els podem ajudar, però a nivell creatiu sí, els hi podem donar autoestima.

    Quan veurà la llum l’associació?

    Doncs just estem preparant la presentació. Dissenyem un format que s’inicia al Penedès  perquè és on va néixer tot. Fem una gala amb una desfilada amb les creacions de la Maria a finals de novembre. Podem dir que aquest serà el  primer acte, la  gala de llançament.

    Volem fer aquesta desfilada en diferents llocs.

    Es tracta d’actes locals que permeti empoderar a moltes persones amb diversitat funcional.

    En farem segur una altra a Sant Cugat del Vallès al febrer i a la primavera a Tarragona.

    De què es nodreix l’associació?

    L’Associació s’ha de nodrir de persones o empreses  que vulguin apadrinar.

    Depenent del projecte vital es pot apadrinar amb diners o amb algun altre tipus d’ajuda... són projectes vitals que poden passar per el treball, però també pel tema social.

    La Chus explica que el tema social és molt i molt important. Disposar d’un espai de lleure per compartir, d’anar al cinema...aquesta part social està molt descuidada

    A la seu a Canyamàs, tenim espai i podríem tenir l’espai pel lleure... Aquest també és un somni.

    En l’imaginari de l’associació hi ha unes frases que resumeixen molt bé el sentir i la voluntat dels qui en són els socis fundadors, els recullo amb els seus noms perquè crec que és el que millor explica aquest engrescador projecte:

    “Omplim el món de colors és el somni de la Maria i el meu projecte de vida. El meu granet de sorra per aconseguir un món més just i solidari”. Chus Rosich.

    “No volem un món en blanc i negre, volem un món inclusiu i solidari, volem omplir el món de colors!!! Xesco Canyelles.

    “Omplim el món de colors és un espai per a tots aquells artistes amb diversitat funcional que volen impulsar els seus projectes de vida. Entre tots els ajudarem a fer-ho possible!” Carla Rosich.

    “Aquest projecte és un exemple clar de com uns ideals i uns valors poden canviar el món i omplir-lo de colors”. Oriol Pardo.

    “Treballant juntes aconseguirem fer realitat el somni de la Maria”. Pilar Morell.

    “No som discapacitats. Tenim altres capacitats”. Maria Prats Rosich.

    Aquest quadern de l’emprenedor vol ser sempre una mostra de com els projectes empresarials són molt més que això, són projectes de vida. En aquest cas, que la causa trascendeix molt més enllà de fer un projecte viable, EMPRENDRE AGAFA TOT EL SEU SENTIT, és projecte, és il·lusió, és esperança, és vida, és somni i és color. Gràcies MARIA I CHUS per fer-nos partíceps dels vostres somnis.

      

    Quatre notes pel bloc: què podem aprendre d’aquesta experiència?

    1- Quan la motivació transcendeix del benefici personal  té molta més força. La solidaritat, ajudar els altres és possiblement la fita més elevada.
    2- Les dificultats esdevenen oportunitats moltes vegades.  Si no ens encallem en la dificultat del moment i som capaços de veure com transformar-les en element de canvi, els projectes creixen.
    3- L’entusiasme s’encomana.  Com ho fa el desànim. 
    4- Somniar porta a emprendre i emprendre dóna vida. 
    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu