S’esperen unes 150.000 persones als festivals de música del Gran Penedès d’aquest estiu

     

    PE 89 l El territori acollirà fins a 13 grups de renom, els quals compten amb un pressupost global de gairebé quatre milions d’euros

    L’arribada dels mesos de calor, significa el començament de la temporada de festivals. Al Gran Penedès, de festivals de música, n’hi ha molts, de petit format i de grans multituds. Durant els darrers anys han emergit nous esdeveniments musicals i n’hi ha de tots els estils.
    Els festivals de música són esdeveniments molt importants en un territori, no només pel públic que atrauen sinó per l’impacte econòmic que generen i el seu important pressupost.
    Al Gran Penedès hem comptabilitzat 13 festivals de renom, els quals mouen unes 150.000 persones d’arreu del país. N’hi ha alguns que compten amb un gran pressupost i d’altres tenen un pressupost més ajustat. Els 13 festivals del territori compten amb un pressupost global de gairebé 4 ME, concretament 3.999.850 euros (per polítiques d’empresa, alguns festivals no han volgut fer públics els seus pressuposts).

    El vida ha demanat més ofertera hotelera a vilanova per acollir els seus assistents


    L’hoteleria és un dels sectors més afavorit per aquest tipus d’activitats, ja que moltes persones vingudes d’arreu del món pernocten a prop dels festivals. N’és un exemple, el festival Vida que se celebra a Vilanova doncs és costum que l’oferta hotelera s’esgoti durant els dies que dura el festival. Enguany, fins i tot els organitzadors del Vida han demanat solucions a l’Ajuntament del municipi perquè “per culpa de la mínima ocupació de la ciutat veiem que deixem de vendre abonaments a un determinat nombre. Hem comprovat que als nostres espectadors els molesta tenir dificultats per trobar places d’allotjament”. Segons els organitzadors, un 65% dels assistents al Vida pernocten a Vilanova. Aquest volum provoca que no només la ciutat esgoti els allotjaments, sinó que Sitges i Cubelles també acullen gent. El 50% dels visitants del Vida vénen de Barcelona ciutat, el 15% són de Vilanova, un altre 15% és de la resta de Catalunya, un 15% de l’Estat i un 5% és públic internacional.

    El Vijazz és el festival del gran penedès que més visitants rep


    El festival més concorregut del Penedès és el Vijazz, el qual l’any passat va acollir unes 55.000 persones. A més, l’edició passada va servir més de 75.000 degustacions de vi i cava i va esgotar tots els tasts que es van programar, acollint en ells més de 2.000 persones. Cal remarcar també la procedència dels visitants, ja que el 46,81% era del Penedès però el 31,56% era d’altres llocs de Catalunya, el 14,08% d’algun punt d’Espanya i el 7,55% era estranger.
    En els darrers tres anys han aparegut tres nous festivals: Festival Jardins de Terramar, el BP Fest i Vinya&Art.
    D’aquests, en destaca el Festival Jardins de Terramar pel seu elevat pressupost i el gran nombre d’assistents que ha aconseguit consolidar en 3 anys. Aquest festival sitgetà destaca per tenir un cartell “molt eclèctic”, com el defineix el seu codirector, Joan Ramon Rodríguez. Enguany, pel seu escenari passaran artistes de la talla de Luis Fonsi, Joan Baez, George Benson, Melendi, Morat o Niña Pastori. Al festival van assistir l’any passat 19.000 persones i els seus organitzadors n’esperen entre 25.000 i 27.000 enguany.
    Pel que fa al BP Fest, es tracta d’un festival que es fa al Vendrell i és hereu de la Mostra de Grups. En la darrera edició, que va tenir lloc el 4 de maig, van assistir més de 2.000 persones i una de les seves característiques és que només programes grups i artistes del Baix Penedès.


    Ampliar imatge

     

    El penedès atrau festivals amb els seus espais més singulars


    El Vinya&Art, en canvi, és un festival que organitza Freixenet a les Caves Elyssia de Sant Cugat Sesgarrigues. Aquest és un dels trets característics dels festivals del Penedès i és que estan molt relacionats amb els vins i caves del territori. El VinyaSons Ametller Origen també programa els seus concerts en diferents cellers de la DO Penedès o el Festival de Música a les Vinyes que ho fa a Torre-ramona, un espai rodejat de ceps.
    El Penedès també utilitza els seus encants per atraure esdeveniments. Espais tan singulars com ho són els Pèlags de Vilobí acullen el festival Talls, a la finca de Mas Solers s’ubica el festival Sons Solers i des de davant de la casa on va viure Pau Casals es poden sentir els concerts del Festival Internacional Pau Casals. Aquest darrer és un dels més veterans del territori, juntament amb el FIMPT de Vilanova, tots dos celebren enguany 39 edicions.
    A banda, també hi ha els festivals Nowa Reggae i El Tingladu, que se celebren tots dos a Vilanova. El primer es caracteritza per programar concerts de música jamaicana i el segon per acollir grups del panorama català.

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu