Quina utilitat té formar part d’una associació?

    Catalunya és un país amb una llarga tradició associativa. Són entitats que es constitueixen per atendre les inquietuds o necessitats de determinats col·lectius o senzillament per unir esforços i són grans generadores de competitivitat i de cohesió.
    Però quan les associacions creixen sovint es perden de vista els objectius iniciats i s’acaben destinant molts esforços a generar recursos per poder mantenir l´estructura de l’organització. L’associació va deixant de tenir sentit perquè deixa de servir als interessos dels socis.

    Aquest és un tema que preocupa molt a la nova junta de la FEGP i per aquest motiu ja vam anunciar que el primer que faríem seria preguntar als socis què n’esperen de l’entitat. I així ho hem fet, el passat 13 de novembre vam organitzar la primera jornada de debat estratègic, per conèixer les opinions, propostes i necessitats dels associats. La jornada va ser tot un èxit, amb molt bona participació. Ara tenim informació de gran valor que ens servirà per orientar totes les actuacions de l’entitat cap al soci!
    En paral·lel s’ha començat a treballar en la millora de l’organització, per fer-la més moderna i eficient i també s’han començat a organitzar els grups de treball sectorials: industria, comerç, turisme, construcció, serveis empresarials, viticultura, tecnologia i innovació. S’està fent una revisió de l’oferta formativa de l’entitat i s’està treballant en la millora de la borsa de treball. També s’han iniciat un seguit d’actuacions i contactes per projectar l’entitat més enllà del territori i donar-li més força i capacitat d’influència.
    Tot plegat actuacions que han d’assegurar que el soci trobi amb facilitat la resposta a la pregunta: de què em serveix formar part de la FEGP? En un entorn cada cop més competitiu i canviant, millorar la coordinació i col·laboració entre les empreses del territori i la capacitat de defensa dels seus interessos és un element essencial per afrontar amb més garanties els reptes de futur.

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu