María Lobato

    Marxem de vacances però...

    Cada any, el mes d’agost és el mes oficial de les vacances. Famílies senceres s’organitzen per fer sortides i excursions allà on sigui. Ciutats buides i llocs de platja i muntanyes plens de turistes. Durant uns dies els treballadors i empresaris pengen el rètol de “Tancat per vacances”.
    Certes jurisdiccions dins l’àmbit de l’Administració de Justícia són inhàbils en aquesta època, però no és així pels organismes administratius com la Oficina de la Propiedad Intelectual de la Unión Europea (EUIPO) o la Oficina Española de Patentes y Marcas (OEPM).

    El cas que ens toca més de prop als advocats especialitzats en propietat industrial és la OEPM. Si ja durant el curs normal porta un retard considerable, en èpoques de vacances tot funciona molt més lent. Però, no podem marxar de vacances, desconnectar i apagar l’ordinador, per què?
    - Perquè les marques sol·licitades es continuen publicant.
    - Perquè els terminis per fer tràmits administratius no tenen dies inhàbils i poden caure durant el mes d’agost.
    - Perquè podem rebre una notificació de qualsevol oficina en relació amb la tramitació d’un expedient.
    Naturalment, i gràcies a les noves tecnologies, s’ha avançat molt i no es necessari estar permanentment al despatx, ni hem de convèncer a ningú per a que ens agafi les cartes certificades que venen de la OEPM. Tot això s’ha simplificat molt gràcies a les notificacions electròniques amb la possibilitat de treballar i mantenir contacte amb l’Administració amb les diferents eines telemàtiques que proporcionen.
    Tot i així els advocats dedicats a aquesta branca del dret no podem tancar l’ordinador ni desconnectar uns quants dies seguits, perquè hem d’estar pendents de qualsevol novetat, fer que no se’ns passi cap termini i vetllar pels expedients dels nostres clients.
    Se que escric amb un cervell mig desfet per la calor i que només pensa en les vacances,  però seria tan difícil modificar la llei? Solucionar aquest petit problema de còmput de terminis? Només hi hauria prou que a les notificacions rebudes al mes d’agost hi hagués una petita nota que digués “el termini finalitza el cinquè dia hàbil del mes de setembre”.
    Bones vacances!

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu