María Lobato

    La Propietat Industrial també a les Fires de Maig

    El passat 26 d’abril es va celebrar el dia Mundial de la Propietat Industrial i Intel·lectual amb l’objectiu de divulgar i fomentar el valor que tenen els drets de propietat industrial per a protegir la innovació i el coneixement d’una empresa.
    Aquest dia pretén visibilitzar i sensibilitzar la importància del registre i manteniment dels drets de la propietat industrial i intel·lectual als emprenedors i empresaris, per a ser conscients de la seva repercussió econòmica al territori i perquè contribueixen a fomentar l’evolució de la societat, la sigui mitjançant marques, patents o drets d’autor.  

    La innovació empresarial creix cada any més i s’ha convertit en un component imprescindible per a les companyies. Amb aquesta idea, es celebra cada any les tradicionals Fires de Maig a Vilafranca del Penedès, on les empreses de diferents sectors exposen les novetats dels seus productes i serveis a la població.
    Hi ha moltes famílies que esperen aquest esdeveniment per a passejar per la fira i veure l’ambient que s’hi respira però hi ha altres que hi van per veure novetats, saber què fa la competència,  establir possibles relacions comercials; en definitiva, connectar i fer xarxa amb altres empreses de la comarca.
    Un punt interessant són les sessions i activitats adreçades a professionals, ja siguin emprenedors o empresaris, on es fan tallers o sessions formatives per a transmetre coneixement. Una de les sessions on vaig participar va ser un Networking, impartit per la coach l’Eva Aguilar i el consultor Marc Fernàndez, on mitjançant diferents dinàmiques es pretenia construir una xarxa de contactes amb les persones que hi participàvem.
    Desprès de parlar amb tots ells em vaig adonar que existeix una cultura de marques i es reconeix el valor de la protecció dels seus drets de propietat industrial, però encara es segueix veient com una despesa i no com una inversió per a obtenir una actiu per a l’empresa.
    Està clar que aquesta visió s’ha de canviar, perquè està demostrat que més del 90% de les Pimes que registren algun tipus de dret de propietat industrial parlen de millores empresarials i de reputació, però la realitat es que només 1 de cada 10 petites i mitjanes empreses s’atreveixen a donar el pas.

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu