El Dia de la Internet Segura

    La seguretat a internet és una preocupació creixent per a tots els usuaris, incloent-hi les petites i mitjanes empreses (PIMES). El Dia de la Internet Segura és una iniciativa que se celebra per fomentar l’ús segur i responsable de la tecnologia en línia cada any el segon dia de la segona setmana de febrer. Aquest any, va ser el 9 de febrer. La iniciativa va ser llançada per la Comissió Europea el 2004 i se celebra a més de 100 països de tot el món. S’adreça especialment a les persones usuàries de la xarxa, però sens dubte cal que els professionals i petites empreses també necessiten especial conscienciació.

    I és que sovint aquestes empreses no tenen els recursos per protegir-se adequadament contra els ciberatacs, cosa que les converteix en un objectiu fàcil per als hackers. La manca de mesures de seguretat adequades pot tenir conseqüències greus per a l’empresa, com ara la pèrdua de dades clau, la interrupció del negoci i la pèrdua de la confiança dels clients. És per això que és crucial que les PIMES prenguin mesures per protegir la informació
    en línia.
    Quines qüestions podríem tenir en compte?
    Començar per assegurar que totes les contrasenyes utilitzades a l’empresa siguin segures. Les contrasenyes han de tenir almenys 8 caràcters, incloent-hi lletres, números i símbols. A més, cada compte ha de tenir una contrasenya única i no ha de ser compartida entre els empleats. És fonamental que les contrasenyes es canviïn regularment i que no es facin servir contrasenyes antigues. També treballar amb tots els programes i sistemes operatius actualitzats. Les actualitzacions sovint contenen correccions de seguretat importants que poden protegir la vostra informació en línia. Els programes antiquats poden tenir vulnerabilitats de seguretat que poden ser explotades pels hackers. Això inclou fer servir programari antivirus i antimalware actualitzat. Importantíssim, pedagogia i formació per als empleats sobre la seguretat en línia i els perills que poden enfrontar en línia, així com establir polítiques clares sobre l’ús de dispositius personals a la feina.
    Un altre tema rellevant, emprar un xifratge adequat per protegir les dades que es transmeten a través de la xarxa. Per exemple, vigilar com es treballa des de casa o fora de l’oficina, on cal una connexió segura a internet i que s’empri una VPN si cal. I finalment, fer còpies de seguretat de la seva informació empresarial de valor regularment. Això us pot ajudar a recuperar informació en cas d’una pèrdua de dades. Cal emmagatzemar-les en un lloc segur i provar-les regularment per assegurar-se que funcionin correctament.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu