Respectar costums

    El tigre buscava tota mena d’animals per alimentar-se. En una oportunitat va atrapar una guineu.
    La guineu va dir: “Vostè no gosarà menjar-me!. L’emperador del cel em va enviar perquè fos el rei de totes les bèsties. Si em menja avui, violarà el mandat de l’emperador del cel! 

    Si no em creu, jo caminaré endavant i vostè em segueix darrere. Les bèsties en veure’m, no gosaran fugir?”.
    D’acord amb això, el tigre va avançar amb la guineu. Les bèsties en veure’l escapaven. El tigre no sabia que les bèsties el temien i fugien. Creia que temien la guineu.

    Antiga faula xinesa que ens explica com l’astúcia de la guineu venç a la força del tigre.
    Es tracta de l’exemple estès del petit llest que venç el gran, David i Goliat, ...
    En el pla laboral, les persones astutes entenen què han de fer i què no, per obtenir o mantenir una ocupació i fer del seu àmbit de treball un lloc positiu.

    Segons “enplenitud.com”, per millorar la teva capacitat d’astúcia laboral, cal buscar les maneres de sobrepassar les expectatives del teu superior sempre que puguis. D’aquesta manera, et diferenciaràs dels teus companys de feina i et convertiràs en un empleat molt més valuós que aquells que es dediquen a fer les feines mínimes.

    La mateixa pàgina web ens recomana algunes formes segures de sobrepassar les expectatives del nostre superior:
    · Involucra’t quan vegis l’oportunitat d’ajudar un company a completar un projecte. Una forma segura de triomfar a la teva feina és ajudar els teus companys i el teu supervisor a assolir els seus objectius. El teu supervisor apreciarà els teus esforços per formar part de l’equip.

    · Tracta d’aprendre algunes de les responsabilitats dels teus companys. D’aquesta manera, quan algun s’absenti de la feina, podràs oferir-te per reemplaçar-ho. La teva voluntat i predisposició no passaran desapercebudes.

    · No tinguis por d’oferir la teva ajuda quan s’aproximi la data límit per acabar un projecte important. Els membres del teu equip -incloent-hi el teu supervisor- apreciaran l’ajuda complementària i la teva iniciativa incrementarà el teu valor als seus ulls. Només assegura’t que el teu programa de treball et permeti assumir algunes responsabilitats extres i que el teu supervisor ho aprovi.

    · Demana ajuda si la necessites. Ser part d’un equip és demanar ajuda –i sentir-te còmode en fer-ho- quan estàs amb problemes. És tan important cercar i aconseguir ajuda com oferir-la i donar-la.

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu