L’empresa flexible

    Hi havia una vegada... en un bosc vivien a prop un roure i un salze. 
    El roure era gran i majestuós, fort i alt, i cada dia presumia del seu poder davant el salze, el qual davant una petita bufada de vent es deixava doblegar. El gran roure li deia: “Fixa’t en mi, petit i fràgil salze, no em doblego davant de res ni ningú”.
    Però una nit va haver-hi una gran tempesta, amb forts vents. El roure, fidel als seus principis, es va mantenir ferm, mentre que el salze simplement es va inclinar i el va deixar passar. 
    Aquell matí, el roure va aparèixer arrencat, mentre que el salze estava igual que abans.

    Mantenir-se al mercat avui en dia requereix que l’empresa sigui capaç d’adaptar-se a canvis constants. Una “empresa flexible”, ha de poder donar resposta a les exigències dels seus clients, proveïdors i a les del propi personal.
    La flexibilitat estratègica, responsabilitat de la direcció més alta o gerència, és la capacitat de dibuixar estratègies adequades a aquests canvis cada vegada més ràpids i constants. L’ús de les noves tecnologies, la diversificació en el mercat, o el llançament d’algun nou producte o servei solen ser, alguns exemples de flexibilitat estratègica.
    La flexibilitat organitzativa, estructural de la pròpia empresa o interna, és la que fa referència a l’organigrama (descentralització i creació de departaments), i la definició de cada lloc de treball.
    Desenvolupar un lideratge flexible, que comparteixi projectes i escolti amb empatia, és la principal actitud de l’ “empresa flexible”.
    Els projectes sempre són més rics i resulten millors quan es poden compartir entre diversos empleats i no assignar-ho a un de sol.
    Resultarà important també generar un ambient càlid per als treballadors, per tal de guanyar la seva lleialtat i compromís.
    L’empresa flexible que perdura en el temps, ha de tenir un LIDER de ment oberta i no un “jefe” autoritari.
    Un líder que revisi i qüestioni els processos i que no argumenti el “perquè sempre s’ha fet així”. És l’única manera de cercar i aplicar una “millora constant”.
    Saber adoptar noves tecnologies i invertir en formació interna, ens donarà un avantatge competitiu davant dels nostres competidors a més de motivar els nostres empleats.
    L’aplicació d’aquestes fórmules farà de la nostra, una empresa de primer ordre i necessàriament flexible.

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu