“Volem posar en valor i homenatjar la tasca de les nostres sòcies”

    Susana Villagrasa
    Presidenta de l’associació Talent Femení

    El 26 de novembre se celebrarà a la Finca Mas Solers, a Sant Pere de Ribes, la sisena edició dels premis Talent Femení, que reconeixeran la trajectòria i la tasca desenvolupada durant l’any per deu professionals de la Vegueria Penedès de deu àmbits diferents. Una edició que enguany tindrà importants novetats i molta música, per tal de celebrar que hem deixat enrere el pitjor d’una pandèmia que ens ha distanciat i aïllat de la resta de la societat i que ha afectat durament moltes empreses, treballadors i autònoms. 

    Quines seran les principals novetats d’aquests premis?
    Una de les principals serà que es combinarà el format presencial i el digital. Després d’haver de celebrar la cinquena edició dels premis l’any passat de forma telemàtica, a causa de la pandèmia, aquest any volem retrobar-nos en persona, però també acostar la gala a la gent que no pugui assistir-hi. Per tant, es podrà seguir en streaming i després es penjarà a You Tube. També serà una nit amb molta música, perquè després d’haver soportat mesos de tancament, tenim ganes de sortir i gaudir de tot.

    La convidada d’honor serà la Carme Ruscalleda.
    Sí, vam pensar en ella perquè sempre que l’hem convidat a algun acte ha vingut i hem après molt d’ella i dels seus consells. És una persona molt propera, molt accessible i optimista, i que sempre té un somriure a la cara i una paraula amable per a tothom. Així que vam voler que aquest any fos la nostra convidada d’honor.

    Les categories dels premis seran les mateixes d’altres anys o hi ha algun canvi?
    Es mantenen, però s’afegeix la d’enginyera, que l’any passat es va treure. Seran els tradicionals d’Innovació, a la Cultura i l’Oci, a la Viticultura i l’Enoturisme, a la Resiliència professional, Tecnologies de la Informació i negocis online, Científica i Salut, Empresa socialment compromesa, Trajectòria i dona al món de l’esport.

    Però, en aquesta ocasió no hi ha hagut un jurat com en altres edicions.
    No, aquest any les guanyadores no han estat seleccionades per un jurat, com en anteriors ocasions, sinó per la junta de l’associació, perquè en sortir d’una pandèmia, volíem posar en valor les nostres sòcies i la tasca que realitzen. També serà un any en què es farà un acte de reconeixement a les premiades de l’any passat, que no van poder pujar a un escenari a recollir els seus guardons. Per tant, hi haurà una vintena de persones a qui retrem homenatge i aplaudirem. Per això ens agradaria batre el rècord d’assistència de les anteriors edicions i que molta gent vingués a acompanyar-nos en aquest moment tan especial i important per a nosaltres.

     

    Som un club social amb una mirada empresarial 

     

    Fins quan hi ha temps per apuntar-se i on s’ha de fer?
    Les inscripcions es podran fer fins el 20 de novembre a través de l’associació, talentfemeni.com. El preu serà de 65 euros per a les associades i de 75 per a aquelles que no ho siguin.

    Com va afectar la pandèmia l’associació i com l’heu viscuda?
    Moltes sòcies han patit durant la pandèmia, i el món empresarial en general, però alguns sectors més que altres com per exemple la restauració, el petit comerç local i l’oci nocturn. Moltes han hagut de fer de quatre a cinc feines diferents per poder mantenir els guanys i el teixit empresarial local i familiar, fet que demostra el lideratge i l’empoderament que tenen. Pel que fa a l’associació, tot i la pandèmia, ha estat un any molt positiu. Hem anat creixent de mica en mica i tenim noves incorporacions de sòcies, perquè s’ha vist incrementada la necessitat de relacionar-nos entre nosaltres, de compartir moments, idees i problemes, i de gaudir dels moments que ens regala la vida. Tenir uns moments de relax, de “Kit Kat” són sempre necessaris, però ara encara més que abans. És molt difícil que desconnectem perquè sempre tenim molta pressió a sobre per compaginar la vida laboral i familiar o perquè ens autoexigim molt.

    Cal desconnectar de tant en tant i distreure’s de les rutines diàries.
    Exactament. Necessitem fer aturades de tant en tant que molts cops no ens permetem o no volem fer, però que quan les vius t’adones que eren molt necessàries. Riure, desconnectar i compartir sentiments i emocions és vital. Hem de mirar per la nostra salut i tenir cura de nosaltres mateixes, tant física com mentalment per no emmalaltir.

    Quantes sòcies sou actualment?
    Ara som 177, un nombre que s’ha incrementat sobretot gràcies a les jornades de networking que vam realitzar a Sant Pere de Ribes, Sitges i la Bisbal del Penedès, cadacuna de les quals van tenir més de 40 assistents, i que van aconseguir atraure més dones interessades en sumar-se al nostre projecte, que és el més interessant. En aquest sentit, hem d’agrair molt la tasca de les nostres representants a cada comarca, que conviden i animen a assistir a gent nova i dinamitzen cada trobada.

     

    Necessitem fer aturades de tant en tant, riure, desconnectar i compartir sentiments i emocions és sempre vital

     

    Durant aquest any heu crescut en d’altres municipis i comarques de la Vegueria Penedès.
    Sí, hem iniciat a l’Anoia una expansió i una relació emprearial que està sent molt productiva. Parlem en programes de la ràdio cada setmana i també hem assistit a alguns dels actes organitzats per la patronal.

    Que us diferencia respecte d’altres associacions de dones?
    Jo sempre dic que som més que un club, perquè som un club social amb una mirada empresarial internacional i amb ganes de compartir experiències de les nostres empreses i la nostra vida. El nostre objectiu és explicar vivències i experiències personals de dones que han aconseguit superar moltes dificultats i estar al capdavant de grans empreses o de més petites, però que duen a terme sempre amb una gran passió, energia i vitalitat, i fan grans equilibris per conciliar la seva vida familiar i laboral. També d’autònomes, assalariades i emprenedores, totes elles amb una gran empenta, una ment oberta i molta força interior i que lluiten diàriament per millorar i ser la millor versió de si mateixes. Dones, en definitiva, en qui emmirallarnos.

    Dones que es reinventen continuament.
    Sí, que malgrat les dificultats de la vida, decideixen canviar d’activitat i d’àmbit i provar coses noves, que surten de la seva zona de confort i es llencen a l’aventura per tal de poder seguir endavant.
    Moltes han hagut de tancar i obrir diferents negocis per poder cobrir despeses i que han aguantat el pitjor moment de la pandèmia, malgrat que les administracions no han ajudat el que caldria perquè no han deixat de cobrar els impostos ni els autònoms, motiu pel qual moltes han hagut de tirar d’estalvis o d’ICO’s quan no tenien cap ingrés. I ara aquests ICO’s s’han de tornar, perquè no són pas gratis i els bancs se n’aprofiten.

     

    El nostre objectiu és explicar vivències i experiències personals de dones perquè serveixin d’inspiració a altres

     

    Aquesta reinvindicació formarà part del seu discurs durant la gala d’entrega de premis?
    Sí, serà un discurs molt reivindicatiu en diversos aspectes relacionats amb el món de l’empresa i de les dones en general. Encara l’estic acabant d’ultimar, però no voldria deixar-me cap qüestió sobre el que hem hagut de passar durant la pandèmia, tant en el món empresarial com social i de la nostra associació.

    A banda de la convidada d’honor, quines altres autoritats estan convidades a la gala?
    Hem convidat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i al president de Foment del Treball, Josep Lluís Sánchez Llibre, que ens faria molta il·lusió que vinguessin. També hi estan convidades totes les alcaldesses del Garraf i els alcaldes de l’Alt Penedès i els presidents dels respectius Consells Comarcals.

    Regentes una empresa d’esdeveniments, que va nèixer en plena pandèmia. Com et va afectar?
    En els darrers dos anys no n’hi ha hagut gairebé cap. Ara es comencen a iniciar, però sempre amb por. Els esdeveniments no es poden fer d’un dia per a l’altre, s’han de treballar amb temps. La gala d’aquests premis, per exemple, s’organitza des de fa molts mesos per tal que tot surti bé.

      

    Susana Villagrasa és una de les impulsores i la presidenta de l’associació Talent Femení. Empresària des de fa més de 25 anys en diferents sectors, en l’actualitat dirigeix l’empresa Experiències & Business, i també treballa al Celler Can Ferran de Sant Pere de Ribes.
    Experta en comerç, atenció al client, lideratge, motivació d’equips i imatge personal en els programes del SOC i als joves emprenedors, va ser assessora del departament d’Activitats Econòmiques i TIC de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
    Membre del Consell Nacional de les Dones de Catalunya, de la Business Professional Women i de la Cambra de Comerç i Turisme de Vilanova i la Geltrú, també és sòcia de l’Associació de Dones Empresàries i Emprenedores de Tarragona (ADEE-BPW) i membre del consell de URV Emprèn de Tarragona, col·labora habitualment amb diverses emissores de ràdio de la Vegueria Penedès.

     

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu