Calamoon, la marca de roba de bany dissenyada i confeccionada a Segur de Calafell, premiada al concurs 080 Barcelona Fashion / Rec.0

    Calamoon, la marca de la dissenyadora Elisabet Garcia Alba, és una de les quatre guanyadores del concurs 080 Barcelona Fashion / Rec.0 que busca promoure el talent creatiu en un marc de sostenibilitat. Aquest certamen, que també ha premiat les marques NiaLaFoz, Kris Mïkita i Denise, és una col·laboració entre 080 Barcelona Fashion -la plataforma de moda que organitza el Departament d’Empresa i Treball, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda- i el festival Rec.0 amb l’objectiu de donar suport i visibilitat al talent emergent.

    Nascuda al 2018, Calamoon és la marca de vestits de bany que segueix la filosofia Body Neutrality en oferir peces de talla única, que s’adapten a totes les formes corporals des de XXS fins a XXXL. El teixit reciclat, elàstic i frunzit que utilitza, evoca la moda dels vuitanta amb un nou enfocament inclusiu i colorit. Confeccionats a Segur de Calafell, personalitzen peces segons necessitats per evitar excessos d'estoc i practiquen l'upcycling per crear noves peces.
    Les quatre marques guanyadores, que es van donar a conèixer en un acte al Centre d’Artesania de Catalunya, tindran un punt de comercialització i promoció a l’Espai 080 Barcelona Fashion dins del Rec Imperdible, l’espai de marques de moda sostenible del Rec.0, del 8 a l’11 de maig, a Igualada. Al Rec Imperdible s’hi concentraran una vintena de marques que fan producció de proximitat, treballen amb materials respectuosos amb el medi ambient, i desenvolupen una activitat responsable amb l’entorn social, econòmic i territorial.
    El jurat del concurs que ha valorat les diferents candidatures l’han format Marta Coca Ortiga, directora del 080 Barcelona Fashion; Marina Iglesias Valls, cofundadora de Recstores; Ari Rovira Lorente, consultora, docent i investigadora en disseny i sostenibilitat, especialitzada en el sector de la moda; Sònia Flotats Álvarez, periodista especialitzada en moda sostenible i circular, sòcia fundadora de Moda Sostenible Barcelona; i Dominika Niczyporuk dissenyadora i creadora de la marca IKA.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu