PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

No em dóna la vida

Aquesta frase, que a mi em sona millor en castellà perquè possiblement estigui més acostumada a escoltar-la d’aquesta manera “No me da la vida” fa referència al ritme tan elevat que portem la majoria de les persones en el nostre dia a dia.

Vivim en el món de la immediatesa, on tot és urgent. A aquest fet se suma la corrent i gairebé necessitat d’utilitzar les xarxes socials, que ens fan viure en un estat continu d’aparició en temps real. I on els experts diuen que si no hi ets present, no interactues i no et veuen, no existeixes. Rotunda afirmació! Aquest punt me’l reservo per a un altre article perquè el tema dóna per molt.

Ara al que anàvem... que si em distrec, no em dóna la vida!
Aquesta frase té molt a veure amb la gestió del temps. I tot i que hi ha diferents mètodes i maneres de poder gestionar el nostre temps, l’ideal és poder reconèixer què és prioritari per cadascú. Ja que per a algú pot ser treballar 12h. al dia per rebre un sou al final de mes, per a altres pot ser dedicar temps de qualitat a la família o els amics, etc.

Per tant, és important que puguem reflexionar sobre Quines són les meves prioritats? Què és important per mi en aquest moment? Un cop ho tinguem clar es tracta d’assumir responsabilitats, és a dir, actuar de forma conseqüent amb el que volem. I per això haurem d’esforçar-nos, treballar pel que volem i estar disposats a saber dir No. Ja que quan diem No algunes coses o persones, automàticament estem dient Sí a altres.
Què és allò a què estem dient Sí? A què estem dient No? Tenir clars aquests punts ens ajuda a centrar-nos en les nostres prioritats.

Un altre punt que ens fa pensar que no ens dóna la vida és la manca d’atenció al moment present. Sol ser habitual que estiguem centrats en el futur pensant en tot allò que volem, o en el passat pensant en aquells fets que ja no tenen solució. Viure constantment en aquesta línia del temps futur- passat ens angoixa i ens pot fer sentir impotents. En canvi, posar l’atenció en el moment present ens porta a viure en l’aquí i ara, en l’espai de temps en què creem mica en mica el nostre futur, fruit de les decisions i accions del moment present.

La millor fórmula que he trobat perquè Sí ens doni la vida és viure de forma més conscient i present. Parar-nos, donar-nos un espai per reflexionar sobre el que és important per a nosaltres i a partir d’aquí actuar. De res serveix estar molt ocupats si de vegades anem en direcció contrària al que voldríem. Només si ens dediquem temps de qualitat a nosaltres ho podrem saber amb certesa.

Cada dia és un present de la vida, vivim-lo i gaudim-lo!

La síndrome del caixer automàtic

Quina similitud hi ha entre un caixer automàtic i un professional autònom o empresari?
Pel que vaig veient força... i ara m’explicaré.

El caixer automàtic sol estar disponible 24h. Podem anar-hi sempre que vulguem i a la nostra conveniència.
Semblant a aquest símil és el que sol passar a molts professionals, i especialment els independents. Sembla que estiguin disponibles 24h. al dia, tot i que no ho hagin decidit ni tan sols ells mateixos.

Llegeix més...

Com comunicar-nos de forma efectiva

Les persones, pel simple fet de ser éssers sociables i poder comunicar-nos tenim un gran repte: Comunicar-nos de forma efectiva.
Moltes vegades els nostres missatges no són captats ni en forma ni en contingut al que volíem expressar, amb la conseqüent frustració que això genera.
Segons John Gottman, hi ha quatre actituds tòxiques que interfereixen en la comunicació i fan insostenible qualsevol tipus de relació, ja sigui entre un equip de treball, socis, a nivell de parella, etc.

Llegeix més...

El món, tal i com el coneixem, no s’aguanta

Aquesta és una afirmació molt contundent, a la que arribo tenint en compte el panorama global que estem vivint: guerres sense sentit, violència, persones a les quals se’ls treuen els drets humans, refugiats; polítics que son un reflex de la societat que tenim on abunda la corrupció, la manipulació, les mentides, l’interès propi, la desconfiança, prepotència...

Llegeix més...