PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Parlar menys i fer més

Està clar que per aconseguir objectius hem de passar a l’acció, ja que sense acció no hi ha resultats.
Sota aquesta premissa, hi ha moltes vegades que no ho fem perquè pensem que abans s’ha de resoldre alguna cosa.

Les persones sovint ens relacionem amb nosaltres mateixes com si hi hagués alguna cosa que no funciona i si abans no ho solucionem no podrem emprendre el camí d’allò que volem. És a dir, podem caure en el parany de sentir-nos incompetents o inadequats i ens posem frens del tipus “he de millorar la meva organització”, “he d’aprendre a gestionar el meu temps” “he de tenir la web ben posicionada”, “he d’estimar-me més”, etc.


Enfocar-nos en aquests punts “que no funcionen” és una arma de doble fil, ja que per una banda ens porta a evolucionar, a canviar. I realment, si vols evolucionar com a persona i com a professional t’encoratjo a anar per aquí; a créixer en tots els sentits i millorar en tot allò que puguis ja que és la manera en què podràs treure tot el teu potencial.

Ara bé, aquests punts també ens poden fer patir molt i frustrar-nos amb facilitat ja que li estem donant molta importància a aspectes que considerem febles, que requereixen de la nostra ràpida acció i que si no ho fem així, podem entrar en el bucle de la procrastinació: posposar una i altra vegada allò que volem amb el conseqüent patiment i manca de resultats, precisament per no passar a l’acció.

I aquest és un símptoma inconscient, ja que l’acte que es posposa pot ser percebut com desafiant, inquietant, difícil, avorrit, és a dir, estressant, per la qual cosa s’autojustifica posposar-lo en un futur que mai arriba.

La meva proposta davant aquest fet és, en primer lloc, assumir que totes les persones som complertes i plenes de recursos, per tant, així podràs reduir la sensació d’inadequació. I en segon lloc, passar a l’acció. Sí, sí, tan simple com has llegit, posar-te en allò que vas posposant.

Les persones solem caure en la fal·làcia de pensar que quan aconseguirem tal cosa, serem feliços, o més productius o més competents, etc. I, per contra, no és així. Això és un autoengany de la nostra ment. No esperem més que arribin temps millors, el temps adequat el tenim aquí i ara, i és qüestió d’aprofitar-lo. Per tant, deixa de pensar tant en què necessites per millorar i actua per anar millorant, de forma que això et farà convertir-te en la persona i professional que vols ser.

La fe en els negocis

Aquesta setmana es va celebrar La Nit de la FEGP, un gran esdeveniment i una gran festa, per cert. Des d’aquí aprofito per felicitar els organitzadors perquè va ser una trobada magnífica i possiblement un auguri de l’èxit que viurà la Federació Empresarial del Gran Penedès.

La FEGP, (la unió de l’ADEPG i la UEP) posa en evidència valors molt importants per la societat i el moment actual com són: La comunicació, l’enteniment, l’escolta, la unió, el servir, una aposta en comú, ambició... i no podria mancar la fe.

Llegeix més...

L’essència de la felicitat

“Tots els mortals busquen la felicitat, senyal de que ningú la té”. Baltasar Gracián.

Aquesta frase, enunciada al segle XVII, ens pot fer pensar en la lleu evolució que hem tingut els éssers humans en aquesta matèria.
Agafant com a mostra a 5 filòsofs, explorarem el significat d’aquesta paraula i les possibles variants que pot tenir:

Llegeix més...

No em dóna la vida

Aquesta frase, que a mi em sona millor en castellà perquè possiblement estigui més acostumada a escoltar-la d’aquesta manera “No me da la vida” fa referència al ritme tan elevat que portem la majoria de les persones en el nostre dia a dia.

Vivim en el món de la immediatesa, on tot és urgent. A aquest fet se suma la corrent i gairebé necessitat d’utilitzar les xarxes socials, que ens fan viure en un estat continu d’aparició en temps real. I on els experts diuen que si no hi ets present, no interactues i no et veuen, no existeixes. Rotunda afirmació! Aquest punt me’l reservo per a un altre article perquè el tema dóna per molt.

Llegeix més...

La síndrome del caixer automàtic

Quina similitud hi ha entre un caixer automàtic i un professional autònom o empresari?
Pel que vaig veient força... i ara m’explicaré.

El caixer automàtic sol estar disponible 24h. Podem anar-hi sempre que vulguem i a la nostra conveniència.
Semblant a aquest símil és el que sol passar a molts professionals, i especialment els independents. Sembla que estiguin disponibles 24h. al dia, tot i que no ho hagin decidit ni tan sols ells mateixos.

Llegeix més...

Com comunicar-nos de forma efectiva

Les persones, pel simple fet de ser éssers sociables i poder comunicar-nos tenim un gran repte: Comunicar-nos de forma efectiva.
Moltes vegades els nostres missatges no són captats ni en forma ni en contingut al que volíem expressar, amb la conseqüent frustració que això genera.
Segons John Gottman, hi ha quatre actituds tòxiques que interfereixen en la comunicació i fan insostenible qualsevol tipus de relació, ja sigui entre un equip de treball, socis, a nivell de parella, etc.

Llegeix més...

 Ja és a la venda el número 68


                        PENEDÈS DATA                    

 

OPINIÓ
Parlar menys i fer més 
Begoña Cartagena Font
  

Joventut, atur i
precarietat laboral 

Eric Enguita Albet
Hi ha esperança
Daniel Lafuente
Reaccions a l'adversitat
Agustí Romeo Huguet

Es busca DPO 

Jordi Ventura Massó

Observem l'Objecte

Dolors Marín Tuyà

L’impost sobre els terrenys de naturalesa urbana davant la inexistència d’increment de valor

 Montse Esteve Clavé