El cercle de l’odi

    Hi havia una vegada... Un important empresari, que estava enfadat i va renyar el director d’un dels seus negocis.

    El director va arribar a casa i va cridar a la seva dona, acusant-la que estava gastant massa perquè hi havia un abundant dinar.


    La senyora va cridar l’empleada, que després de la reprimenda, va trencar un plat i va donar un cop de peu al gos perquè la va fer ensopegar.

    L’animal va sortir corrent i va mossegar una senyora que passava per allà. Quan ella va anar a la farmàcia, per fer-se una cura, va escridassar al farmacèutic perquè li va fer mal l’aplicació de la vacuna. Aquest home va arribar a casa i va escridassar la seva mare, perquè el menjar no era del seu grat.
    La senyora, font d’amor i perdó, li va acariciar el cap mentre li retirava el plat i li deia:

    “Fill estimat, et prometo que demà faré el teu menjar favorit. Treballes molt, estàs cansat i avui necessites una bona nit de son. Vaig a canviar els llençols del teu llit per altres ben nets i perfumats, perquè puguis descansar bé. Demà et sentiràs millor “

    El va besar i va abandonar l’habitació, deixant-lo sol amb els seus pensaments. En aquest moment, es va interrompre el cercle de l’odi, en xocar amb la paciència, l’acceptació, la dolçor, el perdó i l’amor.


    Un bon conte del llibre “Sembrando la Esperanza” de Dennis Doren, per fer-nos reflexionar i recordar que quan et trobes dins del cercle... tu decideixes quan vols sortir-ne.


    Perquè tu sempre pots decidir acabar una discussió, perquè no importa la mida de l’ofensa, fa més mal continuar la baralla. Som nosaltres qui podem donar el primer pas, acceptant que l’altre pot tenir un mal dia i que la seva actitud no és una cosa personal contra nosaltres.

    Respondre amb agressió a una agressió és el més fàcil, immediat però també “poc racional”. L’actitud més intel·ligent i no sempre fàcil és la de contenir-nos i saber “mossegar-nos la llengua”.

    Ho treballa bé la coach Viki Morandeira, qui a través del taller de la correcta gestió de la ira, arriba a la conclusió que canviant la nostra actitud, el món canvia al nostre voltant.

    Morandeira continua dient que:

    “A les nostres relacions personals moltíssimes vegades no som conscients de seguir alimentant el cercle de l’odi... en lloc de personalitzar el seu atac, podrem calmar, actuar amb intel·ligència emocional, amb empatia i així evitar que el cercle de l’odi segueixi creixent i ens tingui a tots dos dins.”


    Recorda, dos no discuteixen si un no vol. Pot ser que la persona amb la qual estàs discutint internament tampoc vulgui discutir, però no sap com controlar les seves emocions, no sap com gestionar la seva frustració, la seva ansietat, la seva ràbia... tot i així, tu pots ajudar que la situació no es converteixi en un conflicte si romans en calma, si t’allunyes de les seves expressions d’ira i no les assumeixes com un atac personal cap a tu.

    Ja és a la venda el número 140

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu