Cent Passes d’una Via d’Humanitat de Lluís Maria Xirinacs. 7. - LA COMUNITAT ÉS VALENTA-II

    75.- La societat civil viu i participa desperta, informada, reflexiva, decidida, vital, a cada moment, en un mercat qualitatiu transparent, on la informació i la teleinformació no directament utilitària és socialitzada (fora de mercat mètric) i protegida, en els seus aspectes de privacitat, per la justícia. Vetlla la demanda que ella mateixa fa. No es deixa entabanar per adquisicions de qualitat dubtosa, ni es deixa guiar per enganys publicitaris de l’oferta {ART }.

    76.- La societat econòmica produeix una oferta adequada, en condicions ajustades a l’eficàcia i a la competitivitat, segons lògica, ciència i tècnica. La racionalitat ha de presidir el funcionament productiu i l’oferta de la producció al mercat quantitatiu (gremialisme). El gremi marcarà preus mínims antidumping i editarà la publicitat per tal que sigui informativa i no enganyosa. Els bancs es dedicaran només al món de la producció. Les caixes, a l’estalvi i al finançament del consum individual i comunitari de totes les comunitats.{CIÈNCIA}.
    77.- En el punt més alt -”servidor de tots”- de la comunitat hi ha un president (monarquia individualitzada -no anònima- responsable), harmonitzador i representant general de la comunitat, cap del comandament de l’Estat i de les forces armades. N’és el primer ministre del govern en funcions en iniciar-se la vacant del president anterior, i fungeix el seu càrrec durant quatre anys no renovables. No tindrà capacitats ni legislativa ni governativa directes. En cas de crisi de les institucions de l’Estat podrà assumir poders legislatius i de govern per un període màxim de sis mesos. Després està obligat a dimitir i sotmetre’s a la justícia {ANÀLISI}.
    78.- D’acord amb el parlament, protegeix la independència dels legisladors en front de l’executiu,
    no intervé en la gestació de les lleis i vetlla llur aplicació {ESTÈTICA}.
    79.- D’acord amb el govern, protegeix l’actuació dels governants del front legislatiu, no intervé en les actuacions governamentals, vetlla que tot es faci sota l’imperi de la llei i que l’Estat no acumuli patrimoni ni creï sector productiu propi. La terra serà progressivament municipalitzada. Tot servei imprescindiblement monopolístic serà gratuït {LÒGICA}.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu