PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Observem l’Objecte

L’Objecte és allò que observem, tenim al davant i que coneixem pels sentits o per l’enteniment. Tenim, obtenim, fem, desitgem objectes, o els prenem a la fi d’una acció o ens costen un esforç. Els objectes tenen estructura estable, permanent, funcional, útil i valuosa. Dels molts objectes que ens vénen a les mans, conservem aquells que ens funcionen, ens són necessaris o ens agraden.

Segons el Model Global de la realitat de Lluís Maria Xirinacs, l’Objecte no és la realitat, n’és part i objectivitat no equival a veritat. Quan objectivem o diem que parlem objectivament, ens considerem objectius o definim i perseguim objectius, anunciem que ens allunyem de la subjectivitat, consciència, sentiments i reflexions pròpies de qui observa a fi de cosificar, és a dir, fer que allò tingui caràcter d’objecte. En canvi objectem o considerem objectable quan ens oposem, combatem o rebutgem alguna cosa. O dit d’altra manera, quan fem, responem o refutem una objecció.

Són Objectes: Estructura. Complexitat. Complexió. Xarxa. Trama. Textura. Text. Espai físic i social. On. Situació. Posició. Ubicació. Lloc. Identitat. Camp. Constant. Alienació. Institució. Constitució. Patrimoni. Cos. Cosa. Element. Exterior. Memòria. Cultura establerta. Estabilitat. Equilibri. Sistema establert. Documents. Monuments. Relació estable. Contracte. Pacte. Signe d’identitat. Referència. Quelcom. Això. Part. Partícula. Particular. Límit. Frontera. Obstacle. Barrera. Oposició. Privacitat. Privació. Empresonament. Captivitat. Objectivitat.

I finalment, després de tantes coses, tornem a la nostra subjectivitat, parem l’orella al nostre dins, i aprenguem a conèixer aquest nostre tot i res indeterminat, inspirador, indefinit, ambigu i consentim-li algun equívoc. Observem-ne les rareses curioses, els senyals indefinits, no formulats, desdibuixats, aproximats, perquè és en aquest no res vibrant i oscil·lant on giravolten les ones, on nien les llavors fecundes i amb potencial fructífer, el desig i el que volem en esborrany o esbós. Res millor que anar aprenent a ser conscients de la nostra plenitud meravellosa, prodigiosa, màgica i renovadora en un ecosistema mental sostenible i reciclable.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 68


                        PENEDÈS DATA                    

 

OPINIÓ
Parlar menys i fer més 
Begoña Cartagena Font
  

Joventut, atur i
precarietat laboral 

Eric Enguita Albet
Hi ha esperança
Daniel Lafuente
Reaccions a l'adversitat
Agustí Romeo Huguet

Es busca DPO 

Jordi Ventura Massó

Observem l'Objecte

Dolors Marín Tuyà

L’impost sobre els terrenys de naturalesa urbana davant la inexistència d’increment de valor

 Montse Esteve Clavé