Cafès Novell presenta The Roastery, la seva nova gamma de cafè d'especialitat

    El cafè d'especialitat es fa lloc en l'alta restauració amb The Roastery de Cafès Novell. L'empresa familiar amb seu a Vilafranca del Penedès va presentar dimecres la seva nova gamma de cafè d'especialitat en un acte celebrat a l'Hotel Catalonia Barcelona Plaza, que va comptar amb la participació com a ambaixador de l'esdeveniment del xef Oriol Castro, triple Estrella Michelín amb el seu restaurant Gaudir de Barcelona i soci dels Restaurants Compartir de Cadaqués i Barcelona.

    La gamma The Roastery és un nou concepte de cafè d'especialitat pensat per sorprendre els coffee lovers. Com a cafè d'especialitat, compta amb una valoració superior als 80 punts segons el sistema internacional de la SCA (Speciality Coffee Association). Els seus grans provenen d'un cultiu privilegiat tant pel clima com per la ubicació, aplicant-se les millors pràctiques de processament i magatzematge. “Però més enllà d'aquests aspectes, la qual cosa fa veritablement especial a ‘The Roastery’ és l'alt grau de coneixement i cura present en tota la seva cadena de valor, des del conreador fins al barista”, explica Jaume Freixedas, tastador internacional de cafè (Q Grader).

    El cafè d'especialitat: clau per a la millor experiència gastronòmica
    The Roastery es pot trobar actualment en dues gammes diferents: Bespoke Blend i Single Origin. La primera és una tassa equilibrada i agradable, amb un torrat únic que combina la suavitat, cos, acidesa i dolçor dels seus grans provinents de Colòmbia i Etiòpia. La segona, en canvi, està pensada per als amants del cafè que gaudeixen desxifrant els matisos de cada origen, ja que s'adquireix en micro lots exclusius amb una puntuació extraordinària.
    La gamma The Roastery està actualment present en 60 establiments de Catalunya i l'objectiu de la companyia passa per incrementar aquesta xifra fins els 150 el 2024. La nova gamma de Cafès Novell forma part del menú que ofereix el Restaurant Gaudir d'Oriol Castro, qui destaca el paper central del cafè com a element propi de la cuina del més alt nivell: “La figura en el panorama gastronòmic d'aquest cafè d'especialitat tan típic del dia a dia no hauria de passar tan desapercebuda, perquè es tracta d'un component que obre la finestra a tota una varietat d'aromes i sabors i és l'element que es consumeix al final d'aquesta experiència, amb el que juga un paper fonamental en el record que li queda al consumidor”.

    Un mercat en auge
    En els últims cinc anys, el mercat del cafè d'especialitat ha crescut un 2000% a Espanya, on s'han obert unes 450 cafeteries principalment a Catalunya i la Comunitat de Madrid. Els consumidors tendeixen a gaudir cada vegada més aquest producte com una experiència culinària i és precisament per aquest motiu que la seva elaboració, qualitat i sostenibilitat s'han convertit en els tres aspectes que més valoren del cafè en l'actualitat.
    En aquest sentit, Cafès Novell té el respecte al medi ambient com un dels seus principals compromisos. Així, més del 80% dels 2.000.000 de quilos de gra que la companyia va torrar en 2023 són de cafès certificats i/o agricultura ecològica.
    Cafès Novell, que l'any passat va facturar més de 37 milions d'euros – un 16% més que el 2022 - genera el 75% de la seva facturació en el sector HORECA, on actualment subministra a més de 3.000 locals a la setmana. Li segueixen el servei a empreses (14%), el retail (8%) i l'àmbit internacional (3%).
    La companyia compta actualment amb 225 treballadors directes i exporta a un total de 24 països. “Volem oferir als consumidors solucions de cafè de qualitat, en qualsevol àmbit en el qual puguin prendre's i sempre amb la mirada posada en el respecte al nostre entorn. Aquest és el principal motor del nostre negoci i així és com volem que ens reconeguin tant a nivell nacional com internacional”, declara Ramon Novell, director general de Cafès Novell.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu