Diumenge va tenir lloc la 7ena Festa de l’Espigall a Vilanova

    L’Espigall va ser el protagonista diumenge a Vilanova i la Geltrú. La 7ena Festa de l’Espigall posa de manifest la consolidació d’una iniciativa on, Marta Verdejo, Presidenta de Node Garraf i Juan Luis Ruiz, alcalde de Vilanova i la Geltrú, van donar el tret de sortida posant en valor l’Agricultura de proximitat i l’Alimentació Saludable.

    Durant l'acte institucional també va estar present Montse Marcè, presidenta de l'Associació d'Espigalls del Garraf. El punt àlgid de l'esdeveniment va ser el reconeixement a totes aquelles persones que han contribuït a que l'Espigall sigui una part important a la nostra dieta. Van ser especialment reconeguts la mestressa de casa, Àngels Hernandez, el cuiner del Restaurant l’Artiga de Vilanova i la Geltrú, Jordi Montserrat i el pagès, Josep Pujadas de la Sínia Pujadas.
    Aquest homenatge va servir per destacar la implicació i la trajectòria dels guardonats entorn a la producció i la difusió d'aquest producte tan nostre.
    Marta Verdejo va ressaltar que "l'agricultura és un dels sectors més estratègics de la nostra economia, ja que està present en el dia a dia de tots els ciutadans: per esmorzar, dinar i sopar". A més, va fer èmfasi en la importància del relleu generacional per garantir el futur del sector.
    "L'Espigall no només representa l'esforç per produir un producte saludable i autòcton molt nostre, sinó que també ens recorda la importància de la proximitat, del consum sostenible amb el medi i de l'educació en una alimentació sinònima de salut", va afegir la Presidenta de Node Garraf.
    Verdejo va destacar a tothom la versatilitat i els beneficis d'un producte local i sostenible. Va concloure felicitant els organitzadors de la festa i refermant el compromís de Node Garraf en el suport al sector hortícola, tant en la producció com en la comercialització i difusió del mateix.
    Els Espigalls saltejats, la crema d’espigalls i la melmelada d’espigalls amb formatge van ser algunes de les degustacions que els assistents van poder tastar a càrrec de l’Associació d’Espigalls del Garraf. A més a més, tots ells podien ser acompanyats amb Vins del Massís del Garraf de la mà de Vinyes 7 Pams i del Celler de Viticultors de Vilanova i la Geltrú. Els més petits també van poder gaudir d'un programa ric en tallers infantils i d’un espectacle de màgia.
    L’esdeveniment va reunir aquest any al voltant de 300 persones, demostrant el creixent interès i suport cap a aquesta iniciativa que posa de manifest la importància de l'Espigall en la dieta local.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu