Neix AtheneaEDU, la IA que assisteix professors i alumnes per a un ensenyament més eficaç i personalitzat

    AtheneaEDU s'estableix com la primera companyia que dissenya i crea experiències formatives amb IA per maximitzar l'aprenentatge dels alumnes, a més d'estalviar temps i recursos als centres educatius.

    El producte és dirigit a institucions educatives i empreses que ofereixen formació als empleats. La startup acaba d'iniciar un programa de Proves de Concepte (PoC), dissenyades per entrenar i perfeccionar el seu model únic d'intel·ligència artificial amb centres universitaris i escoles de negocis per entrenar la seva IA i publicar un estudi.

    La companyia ha aconseguit un finançament per valor de 120.000 € (FFF) amb l'objectiu d'introduir el producte al mercat. L'operació va ser liderada per l'equip fundador, encapçalat per Miquel Àngel Mora (CEO), co-fundador de companyies com Housfy, Yaencontre o Bcombinator, Pep Martinex (CSO), expert en Customer Service Design, Sandra Ejarque (CPO), experta en contingut pedagògic, i Miguel Guerrero (CTO), formador i consultor en IA.

    La startup té previst realitzar una ronda de finançament de 500.000 € el 2024 amb l'objectiu d'expandir-se a centres i empreses a tot Espanya. A més, preveu donar servei a més de 15 institucions educatives al trimestre vinent.

    AtheneaEDU és una startup tecnològica que s’especialitza en solucions d'aprenentatge impulsades per intel·ligència artificial. La seva plataforma, dissenyada tant per a entorns educatius com corporatius, facilita experiències d'aprenentatge personalitzades i basades en dades, amb l'objectiu de millorar els resultats de l'aprenentatge i potenciar el desenvolupament d'habilitats crítiques per al segle XXI. "La nostra IA no només adapta el contingut educatiu a les necessitats individuals, sinó que també proporciona insights i anàlisi predictives per maximitzar l'eficàcia de l'aprenentatge", afirma Miquel Àngel Mora, CEO i co-fundador d'AtheneaEDU.

    La plataforma d'AtheneaEDU compta, a més, amb un assistent per a educadors que ajuda en l'elaboració de temaris i planificació de classes, en el disseny d'oportunitats d'aprenentatge i en l'avaluació d'exàmens i anàlisi de dades d'aprenentatge. D'altra banda, també compta amb un tutor IA per a l'alumne que l'ajudarà a personalitzar i adaptar l'aprenentatge i a fer tutoria en temps real, tot des d'una plataforma segura i privada.

    La visió d'AtheneaEDU

    La visió diferencial d'AtheneaEDU no se centra únicament a proporcionar eines d'IA, sinó en millorar l'experiència d'aprenentatge de les persones. Fent que l'aprenentatge sigui més atractiu, personalitzat i efectiu, facilitem una millor adquisició de coneixements. Això s’aconsegueix a través de tres pilars fonamentals:

    1. Tecnologia d'Aprenentatge Adaptatiu: Utilitzem la IA per crear trajectòries educatives personalitzades per als estudiants, millorant significativament la implicació i la comprensió individual.

    2. Dashboard i analítica: La nostra plataforma ofereix informació immediata sobre el rendiment i la participació dels estudiants, permetent ajustos educatius proactius.

    3. Creació de Cursos Assistida per IA: Hem simplificat el procés de disseny de contingut educatiu, fent-lo intuïtiu i accessible, i permetent el desenvolupament de cursos de qualitat per a educadors a tots els nivells.

    A través d'aquests elements clau, AtheneaEDU està revolucionant el procés d'aprenentatge, donant prioritat al creixement personal i la millora del coneixement.

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu